Ifj. Hegedűs Lóránt emléket állít az ostromlóknak

Október 22-én a Hazatérés templomában ünnepi istentisztelet keretében az elmúlt száz év legtragikusabb magyar eseményeire emlékező dísztáblákat avatnak. Információink szerint az egyik tábla a "kormány ellen lázadók", illetve a köztévét ostromlók tiszteletére készül.

A Szabadság téri református templom vezető lelkipásztora, ifjabb Hegedűs Lóránt az elmúlt napokban az istentiszteletek alkalmával nyolc, aranyozott és vésett süttői mészkőtáblára hívta föl a hívek figyelmét. Ezek a tervek szerint az I. világháború, az 1919-es vörös kommün, a II. világháború és az azt követő "magyarellenes terror" áldozatainak állítanak majd emléket, de Hegedűs Lóránt szerint lesz Trianont sirató tábla, továbbá a Rákosi-diktatúra, valamint az 1956-os forradalom, és a "kádári megtorlás" áldozataira emlékező tábla is.

A Szabadság téri Református Egyházközség presbitériumának döntése alapján a táblák egyike a mostani kormányellenes tüntetőket dicsőíti. A táblákat a hívek szponzorálhatják. Ötvenezer forintért bárki magára vállalhatja egy-egy tábla előállítási költségét is, ekkor az adományozó neve gravírozott rézplaketten a tábla alá kerül.

Megsemmisítette Kerepes polgármester-választásának eredményét a Pest Megyei Bíróság. Október másodikán a független jelöltként, jobboldali támogatással induló Franka Tibort választották meg, ám több képviselő- és polgármesterjelölt "megóvta" az eredményt, mert a Franka tulajdonolta Kerepes Rádió megsértette a kampánycsendet, a választásokat megelőző két napon is a jobboldali jelölt mellett korteskedett. Kerepesen tehát új választásokat kell kiírni, de ennek időpontját egyelőre nem lehet tudni. Megkerestük az ügyben Franka Tibort, de itt nem idézhető mondatokkal megtagadta a nyilatkozatot.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.