Rogán hatvanmilliós spórolást ígér

Közel hatvan millió forinttal működhet olcsóbban ebben a ciklusban az V. kerületi önkormányzat - mondta Rogán Antal, a kerület újonnan megválasztott fideszes polgármestere pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. A bizottsági struktúra kialakításakor egyetlen szemponthoz ragaszkodtam, ahhoz, hogy az önkormányzat olcsóbban működjön, mint az előző négy évben - mondta a kerületvezető. Hozzátette: az elmúlt négy évben a bizottságok fenntartása, az önkormányzathoz tartozó gazdasági társaságok felügyelő bizottságok működtetése évente több mint 250 millió forintba került.Közölte: az eddigi tíz bizottság helyett hét bizottság működtetése 37 millió forintos, a felügyelő bizottsági helyek számának 12-vel történő csökkentése 20 millió forintos megtakarítást jelent, így összesen 57 millió forinttal működhet olcsóbban éves szinten az önkormányzat.

Kérdésre válaszolva Rogán Antal azt mondta: a bizottsági struktúráról egyeztetett a frakciókkal, de az MSZP és az SZDSZ olyan javaslatot tett, amellyel drágábban lehetett volna működtetni az önkormányzatot. Hozzátette: a két ellenzéki párt azt a döntést hozta, hogy nem delegálnak tagokat a bizottságokba, ezért a nekik járó helyeket ideiglenesen a Fidesz-frakció tölti be.Hozzáfűzte, hogy "korrekt és jutányos" ajánlatot tett az ellenzéki frakcióknak: két bizottsági elnöki, három alelnöki, 12 bizottsági tagi tisztséget ajánlott, illetve felügyelő bizottságokban négy elnökhelyettesre és egy tagra tett javaslatot az MSZP-SZDSZ-nek. A polgármester közölte: arra kérte a frakcióvezetőket, hogy november 2-ig egyezzenek meg a helyekről. Megjegyezte: a nap folyamán levélben kezdeményezte a felügyelő bizottságok elnökeinél az önkormányzat minden egyes gazdasági társaságának átvilágítását.

Az MTI kérdésére válaszolva Rogán Antal elmondta: nyugodt szívvel áll az MSZP-frakció által a Fővárosi Közigazgatási Hivatalnál a csütörtöki alakuló ülés jogszerűség miatt kezdeményezett vizsgálat elé. Egy másik kérdésre válaszolva a négy alpolgármesteri tisztség kapcsán közölte: egy alpolgármester, Puskás András lesz főállású, a többi három társadalmi munkában látja el feladatát.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.