Körútfesztivál üres kirakatokban

Két hétre a forgalmas Nagykörút számos üresen álló boltjába egy furcsa "üzletlánc" költözik. Az üzletek most mégsem a megszokott termékeket, hanem kultúrát ajánlanak fel fogyasztásra.

Az üzletlánc Budapest ütőerén, a járókelők figyelmének fókuszában, ezentúl évről-évre a felkapott public art eszközeivel a széles nyilvánosságnak nyújt képzőművészeti seregszemlét. A Körút Fesztivál így egyszerre nyújt megoldást a bezárt üzletek szomorú látványára és a kortárs képzőművészet szűk körű megjelenésének problémájára.

A cél, hogy rövidtávon színvonalas találkozást nyújtson a kiállításokra nem járó városlakók tömegei és a "magas kultúra" között. Egyúttal esélyt kap a Nagykörút, hogy visszakapcsolódjon a város életébe, újrapozícionálva magát mint kulturális úti cél. Talán beindulhat az a városregenerációs folyamat, mely például New York vagy London esetében kávézókkal, és divatboltokkal népesítette be a Soho-t és a Chelse-t.

A Körút Fesztivál látogatói az Teréz, József és Ferenc körút néhány üresen álló boltjában egymást követő kiállítás megnyitókkal és egyéb kísérő eseményekkel reprezentatív ízelítőt kapnak a hazai videó művészet , aktivista művészet, intermédia művészet, köztéri művészet, a festészet és egyéb képzőművészeti területek alkotóinak munkáiból.

További információ a rendezvény honlapján, valamint a Budapesti Őszi Fesztivál oldalán olvasható.

Részlet a Hontalan Környezetek c. kiállításról
Részlet a Hontalan Környezetek c. kiállításról
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.