Kánya-hegyi per polgári engedetlenséggel

Polgári engedetlenséget jelentett be az Encsi Városi Bíróságon tegnap tárgyalt büntetőügye során Perlaki Tamás, aki az elmúlt évek során a Zempléni-hegységben 2003-ban átadott kánya-hegyi honvédségi rádiótorony felépítése miatt több pert indított a Honvédelmi Minisztériummal szemben.

Perlaki a környéken gazdálkodó, 141 tulajdonos által alkotott erdőbirtokosság tagjaként elsősorban az építkezést megelőző eljárások jogszerűségét vitatja. Ezúttal a honvédelmi tárca perelte be a budapesti férfit, ugyanis Perlaki Tamás az idén februárban megpróbált behatolni a katonai objektumba, amelynek a kerítését megrongálta. Akkor arról próbált meggyőződni, hogy az építkezés során valóban elszállították-e a területről a termőréteget. Célja volt az is, hogy elültessen egy facsemetét, mondván: ott ma is erdőművelés folyik. Ebben a létesítmény őrei megakadályozták.

A férfi most rongálás miatt állt bíróság elé. Ő azonban kijelentette, hogy a tárgyalást megelőző rendőrségi és ügyészségi eljárást méltatlannak érzi, így a továbbiakban nem tesz eleget a bíróság felszólításainak, s polgári engedetlenségi akcióba kezd, számolva annak minden következményével.

Szabó Józseftől, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivőjétől megtudtuk: a bírósági ügyek szereplőinek jogait és kötelességeit pontos jogszabályok rögzítik. Ha ezeket valaki nem tartja be, az szankciókra számíthat.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.