Szájer: A miniszter mondjon le!

Az Európai Parlament fideszes képviselői felszólítják Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési minisztert, hogy mondjon le. Álláspontjuk szerint a miniszter vasárnap kiszivárgott beszédrészlete alapján alkalmatlanná vált arra, hogy az uniós intézményekben hitelesen képviselje Magyarországot.

Szájer József a magyar néppárti delegáció nevében elmondta, hogy az ilyen típusú kijelentések és gyakorlat alkalmasak arra, hogy gyengítsék Magyarország forrásokat megszerző lehetőségeit, hiszen felvetik az uniós pénzek pártalapú elosztásának Brüsszelben elfogadhatatlan gyakorlatát. Szájer kiemelte, hogy az a fajta gondolkodásmód, amit az önkormányzati és területfejlesztési miniszter képvisel, teljesen idegen az európai demokratikus hagyományoktól, és sérti a magyar alkotmánynak a pártok közvetlen közhatalmi gyakorlása tilalmának elveit is.

Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője megdöbbenését fejezte ki "a Fidesz EP-delegációjának legújabb lejárató akciója" kapcsán. - A Fidesz állításai hamisak, az EP regionális fejlesztési bizottságának munkacsoportja is megállapította: a források felhasználása körül semmilyen probléma nincs - mondta Tabajdi.(Sz. L.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.