Ünnepi hangverseny a Városmajori Templomban

Ingyenes koncertet tart  a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem október 17-én. Az iskola énekkara első önálló koncertjét adja azóta, hogy új karmester, Erdei Péter vezeti őket. Művészileg megújultak és ezt 1956 szelleme előtt tisztelegve mutatják be a Városmajori Templomban.

A hangverseny az Alma Mater Koncertek új évadának első eseménye. Három nappal később Svájcban, a berni Münsterben megismétlik, mivel az ország az akkor emigrált magyarok egyik legfontosabb befogadója volt.

A műsor másik különlegessége, hogy az ünnepi program egyik elemeként Fassang László orgonaművész improvizációjában jeleníti meg a forradalmi események hangulatát.

A koncert műsorán több Kodály-mű szerepel, ezek a Békesség-óhajtás - 1801 esztendő, Balassi Bálint elfelejtett éneke és Zrínyi szózata, az énekkar előadásában. A kar énekel még Felix Mendelssohntól és Liszt Ferenctől, valamint felhangzik majd Kocsár Miklós műve, Kányádi Sándor versére, a Könyörgés tavasszal, 1957. A hangverseny kezdete előtt Dr. Schmidt Mária történész tart ünnepi megemlékezést.

(Zeneakadémia)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.