Ritka buddhista ereklyék Budapesten

Buddha és számos buddhista mester szent ereklyéittartalmazza az a becses gyűjtemény, amely egy utazókiállítás keretében járja körül a Földet.

"A Maitreya név aztjelenti: szeretet. Erre a mai világban nagy szükségünk van. Ez a Projectcsodálatos; nagy bátorság és eltökéltség eredményeképp jött létre. Szívemmélyéből örülök, és hálás vagyok érte/méltányolom." (Őszentsége aXIV.Dalai Láma)

Az ereklyék gyöngy-szerű kristályok, melyekbuddhista mesterek elhamvasztása során keletkeznek. A buddhisták hite szerintaz ereklyék a mester együttérzését és bölcsességét testesítik meg, és a mesterhozza őket létre holtában. A látogatók gyakran számolnak be az ereklyék gyógyítóhatásáról. Az ereklyék egyeseket arra inspirálnak, hogy a világbékéért imádkozzanak,másokat mélyen megérint az ereklyék ereje és megnyitja szívüket: így megjelenik az együttérzés és a szeretet.

Az ereklyék egy életnagyságú arany Maitreyaszoborban foglalnak helyet, és jól láthatóak a kiállító dobozok belsejében.Buddhista szent könyvek szerint Maitreya lesz a következőBuddha, aki a szeretetről fog tanítani a világon.

A látogatóknak alkalmuk nyílik részt venni egyfajta megáldó szertartáson, aholBuddha ereklyét helyeznek a fejük fölé, így személyes áldásban részesülnek.

Az utazó kiállításbefejeztével az ereklyék egy 152 méter magas bronz MaitreyaBuddha szoborba kerülnek az észak-indiai Kushinagar-ban.

A kiálllítás megtekinthető: 2006. október 13, 14 és 15-én, megnyitó: 13-án pénteken, 18 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban (Budapest, V. ker.Károlyi M. u. 16.) A belépés ingyenes!

www.maitreyaproject.org, www.buddha-tar.hu

Buddha-ereklye
Buddha-ereklye
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.