Az MSZP, a Fidesz és a KDNP támogatja a legfőbbügyész-jelöltet

Az MSZP, a Fidesz és a KDNP képviselő-csoportja támogatni fogja Kovács Tamás legfőbb ügyésszé történő megválasztását - jelentették be a jelenlévő frakciók képviselői az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának hétfői ülésén.

A legfőbbügyész-jelölt bizottsági meghallgatásán részt vevő frakciók képviselői közölték, tiszteletben tartják a köztársasági elnök jelölését, és támogatják a nap folyamán esedékes országgyűlési szavazáson Kovács Tamást.

Alkotmányügyi bizottsági meghallgatásán a legfőbbügyész-jelölt elmondta, megválasztása esetén pártatlanul, fegyelmezetten és magas erkölcsi mércéknek megfelelően fog dolgozni. Hozzátette, az a célja, hogy a legfőbb ügyészség hitelesen tegye a dolgát, vívja ki a társadalom pozitív értékítéletét.

Az ügyészség szervezetével kapcsolatosan Kovács Tamás úgy fogalmazott, egyelőre nem tart szükségesnek szervezeti reformokat. Kifejtette, növelni szeretné a legfőbb ügyészség bűnmegelőzésben játszott szerepét, erősítené a büntetőeljárásokban a garanciális jogokat, hatékonyabbá tenné az információáramlást a legfőbb ügyészség és a fellebviteli főügyészség között.

Képviselői kérdésre válaszolva a legfőbbügyész-jelölt elmondta, megválasztása esetén leszerel, megszűnik katonai szolgálati viszonya. Egy másik kérdés kapcsán úgy fogalmazott, a már folyó eljárásokon, intézkedéseken túl nem látja szükségét egyéb eljárásoknak az elmúlt hetek budapesti rendbontásai kapcsán. Kitért arra is, hogy a kormányhatalomtól független, az Országgyűlés alá rendelt ügyészség jól működik. (MTI)

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.