Luxuskripták Farkasréten

Elkészült a régóta épülő Farkasréti exkluzív parcella. Már árulják a sírhelyeket, az exkluzivitásnak megfelelően - a többség számára - elég húzós áron: egy nagyobb kripta négymillió forintba is belekerülhet.

 

 

 

A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Rt. a Farkasréti temető Hóvirág utca felőli részén exkluzív traktust alakított ki, amely hangulatában és megjelenésében is eltér a hagyományos köztemetői parcelláktól. A cég felújította a parcellához tartozó ravatalozót is, amelynek megközelítését akadálymentessé tette. A területen két-, négy- és hatszemélyes hagyományos sírboltokat, kilencszemélyes kriptákat, három szinten elhelyezkedő, egyszemélyes sírboltfülkéket, nyolcszemélyes sírboltfülkéket, valamint nemes kővel borított urnakriptákat és urnasírokat kínál a BTI Rt. által megbízott ügyvédi iroda.

Az új rész kialakításának tervét 2003 végén jelentette be lapunknak a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Rt. vezérigazgatója, Simóka Kálmánné azzal, hogy a létesítményt egy éven belül felavatják. A terv megvalósításához a XII. kerület engedélye is kellett volna, az önkormányzat ezt azonban hosszú ideig nem adta meg. A BTI többször tárgyalt a kerület illetékeseivel, eredménytelenül, mígnem a közigazgatási hivatalhoz fordult, amely 2004. decemberben rábólintott a parcella kiépítésére. A kerület megtámadta a határozatot - egyebek mellett arra hivatkozva, hogy szakértőik szerint nem tekinthető közérdeknek a hely jellemzőitől teljesen idegen, teraszos, támfalas kriptatömeg megépítése a háromemeletesre, ötvenméteresre tervezett betonépítményekkel. Azzal, hogy a "lágerhangulatot" idéző építményekben a koporsókat - három szinten - egymás fölé helyeznék, minden intimitást és emberi méltóságot megsértenének. A városrész vezetői szerint a terv megvalósulásával nem temető, hanem "raktárbázis" jönne létre, nem beszélve arról, hogy a gigantikus földmunkákkal megszüntetnék az eredeti terepadottságokat Budapest legrégebbi, városképi szempontból is meghatározó sírkertjében - érveltek a kerületiek. A tárgyalások azonban folytatódtak, az álláspontok közeledtek, kompromisszumok köttettek, így a parcella végül beépülhetett.

Nem titok: a létesítményt a jobb módú megrendelők igényeire szabták. A pontos árakat a Fővárosi Közgyűlés dönti el, a 4-8 koporsó befogadására alkalmas gránitkripták árát 3,5-4 millió forintra taksálja az intézet menedzsmentje, igaz, az opció 100 évre szól. Az egykoporsós, hatvan évre szóló sírhely ára várhatóan valamivel egymillió forint alatt lesz, a családi urnakriptáé félmillió körül.

Az új temetkezési helyeket már árulják, a kripták egy része már elkelt.

Az új sírhelyeket a jobb módú megrendelõk igényeire szabták
Az új sírhelyeket a jobb módú megrendelõk igényeire szabták
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.