MSZP-frakció: a forint gyengülését okozta Orbán Viktor kijelentése

Az MSZP-frakció szerint forintban is kifejezhető károkat okoz kijelentéseivel Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, míg a párt munkástagozata szerint az elhúzódó utcai demonstrációk miatt a tőke elbizonytalanodhat. A két testület erről csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t.

 

"A jobboldal vezére radikális politikájával és kijelentéseivel forintban is kifejezhető károkat okoz az országnak és a magyar embereknek: csütörtöki sajtótájékoztatójának hatására azonnal gyengülni kezdett a forint" - olvasható a parlamenti frakció kommünikéjében.

Orbán Viktor "Nemzeti Reformalap" létrehozását kezdeményezte csütörtökön, amely a gazdaság stabilizálásához szükséges forrásokat kezelné.

Az MSZP képviselőcsoportja szerint a forint gyengülése világosan jelzi, mit gondolnak a pénzügyi szakértők a jobboldal vezérének felelőtlen politikájáról.

Filló Pál, az MSZP munkástagozatának elnöke közleményében azt írta: az elhúzódó utcai demonstrációk, tüntetések miatt a tőke elbizonytalanodhat. A tagozat nem akarja, hogy tönkretegyék a forintot, ezért országos aláírásgyűjtési akciót hirdet.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.