Jelszó: "Mostakarom!"

A becsapottak, a megcsaltak dühe csillapulni látszott. Lezajlottak az önkormányzati választások. Az ellenzék szinte mindent vitt. Van azonban, akinek ez sem elég. Akinek a győzelem is kevés, ha csak a csapata lett bajnok, s nem ő maga.

A hatalomvágy mézszavú tanácsadó. Rúgjuk fel a demokratikus játékszabályokat! Mit nekünk négyéves ciklus és felelős kormány? Négy év egy örökkévalóság! Ne legyen felelős kormány, csak "korlátozott felelősségű"! Vagyis még felelőtlenebb... Ne tekintsük a választást annak, ami, hanem a népakarat mindent felülíró kinyilvánításának! Kormányváltási és alkotmányozási felhatalmazásnak, újabb rendszerváltásnak akár. Nem baj, hogy a hatalom bástyái mögül nézve eszünk ágában sem volt így felfújni egy helyhatósági választás eredményét. Most meg lehet lovagolni a jogos harag hullámát. "Hajrá, magyarok!"

Sütő András lócsiszárja alig hallható. "Jegyezd meg, Nagelschmidt: aki felkelést szít és nem viszi azt győzelemre: tömeggyilkos." A téren majd segít a kihangosítás, nehogy a józan ész szava elhatoljon a tudatunkig. A veszteségekkel vezéri pozícióból minek is kalkulálni, azokat úgyis csak a felhergelt dühöngők szokták elszenvedni. Jelszó: "Mostakarom!". Mint minden elkényeztetett Dudlicsek, látják át a gyerekek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.