Siklósnagyfalu új polgármestere ellen elfogatóparancsot adtak ki

Elfogatóparancs van érvényben Kosztics József, a baranyai Siklósnagyfalu újonnan megválasztott polgármestere ellen - közölte a rendőrség.

A férfit azért keresi a rendőrség, mert bár a bíróság a közelmúltban közokirat-hamisítás és csalás miatt tizennégy hónap szabadságvesztésre ítélte, nem vonult be a büntetés-végrehajtási intézetbe - mondta Bális Eszter, a baranyai rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A független Kosztics József a mintegy négyszáz lelket számláló Siklósnagyfalun a vasárnapi önkormányzati választáson 111 szavazattal 101 ellenében győzött a szabad demokrata Bálint Bánkkal szemben, ezzel ő lett a település polgármestere.

Lászlóné Kovács Ilona, a területi választási iroda vezetője elmondta: a törvények szerint, ha Kosztics József börtönbe kerül elveszti hivatalát, addig azonban ő tekinthető a falu polgármesterének. Megjegyezte, hogy a férfinak jelölésekor volt választójoga, az ugyanis a jogerős ítélettel nem, csak a szabadságvesztés megkezdésével szűnik meg automatikusan. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.