Két bemutatkozás az UEFA előtt

Véget ért tegnap a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezésifeltételeit vizsgáló UEFA-szemlebizottság háromnapos magyarországikörútja. Giorgio Marchetti, az európai szövetség profifutballért felelős igazgatója a Parlamentben tartott sajtótájékoztatónkijelentette: "A horvát-magyar pályázat meggyőző, ráadásul mindenüttazt tapasztaltuk, hogy az emberek szeretnék, ha hat év múlva itt lenneaz Eb."

Ez még délben hangzott el, ám néhány órával később négy-ötszáz szurkoló vonult fel a Roosevelt téren, hogy demonstráljon a sportág hazai vezetői ellen, s hogy az európai delegáció tagjaihoz írt petíciójában is nyomatékosítsa a magyar futball irányítóinak alkalmatlanságát. Noha az UEFA képviselői nem mentek el a tüntetésre, a szurkolók - akik a Debrecen, a Diósgyőr, a Fehérvár, az FTC, a Kispest és az Újpest ultrái közül kerültek ki - az UEFA-küldöttség szálláshelyére vitték a petíciót, s átadták azt a hotel igazgatójának, aki ígéretet tett az irat továbbítására.

A tüntetésen - amelynek részvevői kórusban szidták a Magyar Labdarúgó Szövetséget és annak elnökét, Kisteleki Istvánt - a következő szövegű transzparenseket feszítették ki: "A fociért élünk, nem belőle"; "Hol a törvényesség?"; "Rendezzünk gombfoci Eb-t!" Sőt, a demonstrálók arra szólították fel az UEFA reprezentánsait, hogy "Say no!", azaz az Eb-kandidatúrára mondjanak nemet.

Sokkal jobb lenne persze, ha az európai szövetség végrehajtó bizottsága december 8-án, a helyszín kijelölésekor egészen mást mondana...


Szurkolói tüntetés a Roosevelt téren
Szurkolói tüntetés a Roosevelt téren
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.