A bíróság elutasította Molnár beadványát a gyógyszerész kamara ellen

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság elutasította az egészségügyi miniszterbeadványát, amelyet a gyógyszerész kamara ellen nyújtott be - közölte aMagyar Gyógyszerész Kamara pénteken az MTI-t.

"Az Egészségügyi Miniszter beadvánnyal fordult a Magyar Gyógyszer Kamara ellen sztrájk jogellenességének megállapítása végett. A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a kérelmet - mint érdemi elbírálásra alkalmatlant - elutasította" - olvasható a kamara közleményében.

Molnár Lajos tárcavezető szerdán fordult a bírósághoz, mert a kamara csütörtökre szóló "sztrájkfelhívását" jogellenesnek tartotta. A gyógyszerész kamara szerdán jelentette be, hogy csütörtökön a patikusok kétórás tiltakozó demonstrációt tartanak, így tiltakozva a kormány patikaliberalizációs elképzelései ellen.

Hávelné Szatmári Katalin elnök a hírre reagálva azt mondta, hogy a Magyar Gyógyszerész Kamara nem hirdetett sztrájkot, tehát azt nem tudja visszavonni. "Arról van szó, hogy háromezer gyógyszerész elhatározta, hogy amennyiben nem ül le velük a miniszter tárgyalni, akkor demonstrálni fog. Ez egy közfelkiáltással hozott döntés" - fogalmazott akkor köztestületi elnök.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.