TASZ: menekülő rablóra nem szabad lőni

Szerda éjszaka meghalt a kórházban az a férfi, aki társával együtt megpróbált kirabolni egy bankfiókot Budapesten, a XIX. kerületi Kossuth téren.

A rablót a biztonsági őr lőtte meg, társa két tússzal együtt elmenekült a helyszínről, később őt is meglőtték a rendőrök, állapota súlyos.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet tegnap értetlenségét és felháborodását fejezte ki a bankrablással kapcsolatos rendőri fellépés miatt. A jogvédők nyomatékosan felhívták a figyelmet arra: a hatályos magyar jogszabályok szerint a rendőrök nem használhatnak fegyvert a menekülő gyanúsítottakkal szemben. Az esettel kapcsolatos híradások, és az ORFK honlapján elérhető beszámoló szerint a rendőrök célzott lövéseket adtak le arra az autóra, amiben a menekülő fegyveres rablón kívül két túsz is tartózkodott. Még aggályosabb - olvasható a TASZ közleményében -, hogy a rendőrségi beszámoló szerint az elkövetőt a rendőrök azután terítették le célzott lövésekkel, hogy az túszait hátrahagyva menekült.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.