Székesfehérvárt szemlézi az UEFA

A tervezett programnak megfelelően 8:45-kor leszállt a székesfehérvári Sóstói Stadionban az a katonai helikopter, amely az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hatfős szemlebizottságát, valamint Vlatko Markovicot, a horvát szövetség (HLSZ) elnökét, illetve a HLSZ további képviselőit, továbbá Kisteleki Istvánt, a magyar szövetség (MLSZ) elnökét és az EURO-2012-es Eb-pályázat hazai előkészítőit szállította.

A delegációt Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere, Világosi Gábor, a város sportbizottságának elnöke és Bozai István, a Sóstói Stadion Kft. ügyvezetője fogadta. A stadionbejárást követően multimédiás prezentációkat tekintettek meg a vendégek, ezt követően pedig tömegközlekedéssel indulnak rövid városnézésre, melynek keretében megismerkednek a város nevezetességeivel, szálláshelyeivel.

Az UEFA illetékesei a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó magyar-horvát közös pályázatban majdani házigazdaként megjelölt helyszíneket - a horvát után az érintett magyar városokat - látogatják végig ezekben a napokban.  A holland szövetség főtitkára, Harry Been által vezetett delegáció első magyarországi állomása Debrecen volt, szerdán. Csütörtökön a székesfehérvári után győri látogatás következik, majd a szemle pénteken, Budapesten ér véget.

A testület korábban a még szintén versenyben lévő lengyel-ukrán, majd az olasz pályázatban foglaltakat ellenőrizte.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.