MSZP: a Fidesz indítja a fenyegetőzés miatt visszaléptetett jelöltjét

A Fidesz a Bács-Kiskun megyei választási listán indítja azt a korábbi képviselőjét, akit a tavaszi önkormányzati választáson egy MDF-es politikus megfenyegetése miatt léptetett vissza - közölte Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője.

Bagó Zoltán tavasszal választókörzete MDF-es képviselőjelöltjének megfenyegetése miatt lépett vissza az országgyűlési választáson, most a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum közös Bács-Kiskun megyei területi listájának második helyén szerepel - mondta a kormánypárti képviselő, hozzátéve: a Fideszben a választási listákat személyesen Orbán Viktor pártelnök hagyja jóvá.

Romsics Imre, az MDF Bács-Kiskun megye 7. számú, Kalocsa központú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje március 3-án Budapesten sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Fidesz-KDNP közös jelöltje, Bagó Zoltán megfenyegette, és a visszalépésre próbálta rábeszélni.

A beszélgetésről titkos hangfelvételt készített az MDF-es politikus, melynek részleteit nyilvánosságra hozta.

A Fidesz az eset nyilvánosságra kerülését követően azonnal úgy döntött, visszalépteti a jelöltségtől Bagó Zoltánt, helyette a kalocsai választókerületben Semjén Zsoltot, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökét indítja.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az eset miatt levélben kért elnézést Dávid Ibolyától, az MDF elnökétől.

Font Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője, aki Bács-Kiskun megyében a tízezer lakos alatti települések listáját vezeti, szeptember 5-én elmondta, hogy Bagó Zoltán, az országgyűlési választáson Kalocsa körzetében a Fidesz által visszaléptetett jelölt azért szerepel a tízezer lakos feletti települések listájának második helyén, mert "az országgyűlési választási kampányban, be nem bizonyított gyanúsítás miatt súlyos árat fizetett", mivel képviselőjelöltségét elvesztette, és "mi úgy értékeltük, hogy ez a büntetés elég volt számára".

A KDNP azt javasolja az MSZP-nek, hogy először a saját háza táján söprögessen - reagált a KDNP szóvivője Szabó Zoltán szocialista képviselő Bagó Zoltánról tett kijelentésére.

Halász Zsuzsa felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP a Bács-Kiskun megyei közgyűlési választási listáján képviselőjelöltként indítja azt a politikusát, aki 2004 októberében a Terror Háza előtt a nyilasterror áldozatainak emlékét sértő kijelentést tett. Zuschlag János azt követően volt kénytelen lemondani országgyűlési képviselői mandátumáról, hogy "inkriminált kijelentéseit" a Hír Televízió rögzítette és nyilvánosságra hozta - tette hozzá a szóvivő.

"A Kereszténydemokrata Néppárttól távol áll, hogy Bagó Zoltán kalocsai képviselőjelöltet mentegesse, a helyi közösség szemében majd az önkormányzati választáson megméretik. Az MSZP által alkalmazott kettős mérce tarthatatlanságára azonban mindenképpen fel kell hívnunk a figyelmet" - mondta a KDNP szóvivője.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.