Hűtőlánc

Az ember veszi a fakalapácsot, de elõtte még az üveglapot, arra rányomja a fehér mûanyag csíkot, és a kalapáccsal megcsapkodja. Aztán odafordul a kartonlapért, beburkolja az üveget, egyiket a másik után, s ahogy jön a szalag, úgy rakosgatja be a hûtõgép aljába.

Naponta kilencszázszor. Jászberényben, ahol Európa talán legnagyobb hûtõgépgyárában ismét jótékonysági mûszakot szervezett az Electrolux. A mûszak termelésébõl másfél millió forintot kap a Vöröskereszt, amelynek elnöke, Habsburg György is rakosgatja a mûanyag alkatrészeket, odébb Pártai Lucia és Kõbán Rita, tévések, sportolók, újságírók.

Nekünk ez a mûszak kirándulás az Életbe. Hogy megtanulhassuk, azok az asszonyok, akik ott állnak a gép mellett, akkor is, amikor nem lassítanak kicsit a futószalag tempóján, hajnalban kelnek, órákat utaznak, pár száz forintos órabért kapnak, és akkor jutalmazzák õket bónuszokkal, s némi készpénzzel, ha nem mennek betegállományba.

Mi oklevelet kapunk, és büszkék lehetünk, hogy jót cselekedtünk, elégedetten autózhatunk haza: valamit mégiscsak csináltunk, lesz belõle takaró, gyógyszer, meleg ebéd – manapság ilyen a világ.

Habsburg György hûtõgépet szerel
Habsburg György hûtõgépet szerel
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.