Kuncze: a megyékben szocialista pozícióvesztés várható

A jelenlegi politikai támogatottság alapján valószínű, hogy a megyékben, ahol listás a választás, pozíciókat fog veszíteni a szocialista párt - mondta kedden az SZDSZ elnöke a közszolgálati televízió reggeli műsorában.

"Itt várható a Fidesz számára egy pozitív eredmény, amire ő majd hivatkozni fog" - fogalmazott Kuncze Gábor a Nap-keltében. Ironikusan megjegyezte: az önkormányzati választásokat egyébként minden párt meg szokta nyerni. "Szerintem már most mindenkinek készen van a nyilatkozata, hogy mit fog mondani majd vasárnap este".

Mint mondta, van olyan, hogy valamelyik párt háttérbe szorul, a másik pedig jelentős pozíciókat szerez az önkormányzati választásokon, mint például 1998-ban, "amikor nem emlékszem, hogy az akkori miniszterelnök lemondott volna vagy szakértői kormányt alakított volna", de azt nagyon nehéz megmondani hogy ki nyert, tekintettel arra, hogy a jelöltek többsége független. A pártelnök kijelentette azt is: nem kalkulálnak azzal, hogy Demszky Gábor ne nyerné el ismét a főpolgármesteri pozíciót.

Kuncze Gábor szombaton, a Liberálisok Házában tartott beszélgetésen az önkormányzati választásokkal kapcsolatban azt mondta: a Fidesz a megyei jogú városok nagy részében nem fog tudni nyerni, de a megyei önkormányzatokban azért fog többséget szerezni, mert négy éve a szocialisták túlnyerték magukat, 19-ből 16 önkormányzatot vezetnek. "Most fele alá fog menni szerintem" - tette hozzá. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.