Dávid Ibolya: szánalmas a Fidesz kommunikációja

Szánalmasnak és félrevezetőnek nevezte a Fidesz kommunikációját Dávid Ibolya, az MDF elnöke az ATV Pont 7 című műsorában vasárnap este.

A pártelnök bírálta a kormány legitimitását megkérdőjelező fideszes kijelentéseket és az önkormányzati választások olyan színben történő feltüntetését, mintha az eredmények felülírnák az országgyűlési választásokat. Bírálta a nagyobbik ellenzéki párt szakértői kormányra tett javaslatát is.

Arra a kérdésre, hogy van-e Orbán Viktornak felelőssége az utcai eseményeket illetően, azt mondta: közvetlen és közvetett felelőség is van, az MDF-nek az a célja, hogy a politizálás az utcáról visszakerüljön a Parlament falai közé.

Az MDF elfogadhatatlannak tartja Gyurcsány Ferenc magatartását, és az MSZP-től azt várja, hogy olyan javaslatot tegyen a kormányfő személyére, aki továbbviszi a költségvetés egyensúlya helyreállításának programját és felgyorsítja a reformokat - fűzte hozzá Dávid Ibolya.

A pártelnök - szavai szerint - értetlenül nézte, hogy országgyűlési képviselők a Kossuth téren szélsőjobboldali személyekkel egy tüntetésen felszólalnak. Nem az utcán kell ezeket a kérdéseket megoldani, a parlamentnek a maga eszközeivel kell számon kérnie a miniszterelnököt és a kormányt - tette hozzá. Mint mondta el tudja fogadni a tüntetések jelentőségét, ha van célja, programja, szervezettsége, vezetője és kompromisszumkész delegációja.

Dávid Ibolya emlékeztetett rá: az MDF a választási kampányban is azt kifogásolta, hogy a két nagy párt egymást túllicitáló ígérgetéseivel veszélyezteti a gazdaságot.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.