Jogvédők tiltakoznak amiatt, hogy bevitték a Tilos műsorvezetőit

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet szerint ok nélkül vitték be a rendőrök a Tilos rádió két műsorvezetőjét kedden.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet szerint ok nélkül vitték be a rendőrök a Tilos rádió két műsorvezetőjét még kedden hajnalban a rendzavarások egyik helyszínéről, a Teréz körút és a Podmaniczky utca sarkáról.

Az egyik fiatalembert hangadóként fogták le azzal, hogy dobált és uszított, másikukat a több száz fős tömeg aktív résztvevőjeként - írta közleményében a társaság ügyvédje.

Fazekas Tamás közlése szerint a két fiatalember "az égvilágon semmit nem csinált". Este még műsort vezettek a Tilos rádióban, gyalogosan mentek kocsijukhoz, amikor a Podmaniczky utcánál az ott állók közül valaki "beszólt" a rendőröknek, erre azok mindenkit megbilincseltek és bevittek - írta.

A fiatalembereket csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják. Mindketten elhatárolják magukat a zavargásoktól, egybehangzóan tagadnak - közölte jogi képviselőjük, aki csütörtökön indítványozta az ügyészségen az eljárás megszüntetését. A gyanúsítotti kihallgatást már megtartották, az előzetes meghallgatást péntekre tűzték ki a bíróságon.

A két előállított férfi közül Dávid Ferenc végzettségére nézve szociológus, Varga Dániel pedig némettanár, a Kék Pont Drogprevenciós Alapítványnál is dolgoznak, utóbbi nemrégiben kapott miniszteri kitüntetést drogprevenciós munkájáért Kiss Pétertől - áll a közleményben.(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.