"1492 Két kultúra találkozása"

Október 10-én nyitja meg kapuit a Club Latino, a latin kultúra kedvelőinek új találkozóhelye, ahol először osztják ki az "1492 Két kultúra találkozása" díjat azoknak a magyaroknak, akik sokat tettek a magyarországi latin kultúra meghonosításáért.

A rendezvény az Almássy Téri Szabadidőközpontban lesz október 10-én, este 8-tól.

Program:

20 órakor kapunyitás

20.15-től show és díjátadás

21.45-től Club Latino party

Fellépők:

Òuca-llacta (ECU)

Budai László és Glotz Mária - argentintangó

Szőnyi Levente és Laki Dóra - mambó

Capoeira do Brasil

Duo Garacas (ARG)

Fiesta

"Hogy miként kerültem kapcsolatba a latin zenével? Kalandos... fél évre kimentem egy karib-tengeri hajóra zenélni. Puerto Ricoban fertőzött meg a latin zene. Ott szerelembe estem, de a szívem mégis hazahúzott. Kitaláltam, hogy itthon is ezt a zenét akarom játszani, csak ehhez nem volt partnerem. Nyolc énekest meghallgattam, de egyik sem volt az igazi. Tibivel már zenéltem korábban a Molotov Funk nevű bandában. Amikor meghallottam az első felvételt, amin az én dalomat énekelte, tudtam, hogy megtaláltam a Fiesta másik felét." - mondja Knapik Tamás, a Fiesta zenekar tagja. 

A duó dalai azonnal felkerültek a slágerlistákra, és kialakult egy komoly rajongótáboruk. Azóta hat év telt el, öt nagylemezük készült, számtalan videoklip és koncert után egyre autentikusabb, igényesebb zenével szórakoztatják a közönséget. Ők azok, akik mindig odafigyeltek arra, hogy a könnyen emészthető dalokat is tökéletes minőségben rögzítsék, a legkomolyabb, legelismertebb szakemberek közreműködésével, rendszerint a latin zene hazájában, Puerto Ricoban. Dolgoztak a Grupo Mania, Gilberto Santarosa, Elvis Crespo, Sting és José Feliciano zenészeivel, albumaik sorra arannyá, platinává és dupla platinává váltak.

"Engem persze Tomi fertőzött meg a latin zenével, amikor először mentem Puerto Ricoba, még csak a kíváncsiság hajtott, amint azonban meghallgattam a Groupomania első koncertjét, mintha villámcsapás ért volna és tudtam, hogy menthetetlenül a latin zene rabja lettem. Ez persze a mai napig tart, és éppen ezért nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek." -mondja Csordás Tibor, a duó másik tagja.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.