Nem a Gyurcsány beszéd miatt került morális válságba az ország!

A morális válság nem a két "kurva ország"-gal meg a három "basszameg"-gel kezdődött. Sokkal korábban. Akkor, amikor a közbeszédbenmegrengett a bizalom. - írja olajos a nolblogon.

"Nem a Gyurcsány beszéd miatt került morális válságba azország! Sokkal régebben kezdődött. Akkor, amikor aki nem hülye és vakvilágosan látta, mindenki saját zsebre dolgozik. Mert tudja, hogy "kétnap a királyság". Választások után ledarálják a projekteket, menesztikaz előző ciklus hűbéréseiet, stb. Tehát gyorsan kell sokat szakítani.Pfuj!

A morális válság nem a két "kurva ország" -gal meg a három "bassza meg"-gel kezdődött. Sokkal korábban. Akkor, amikor a közbeszédben megrengett a bizalom. Mikor volt? Úgy '93. tájékán. Láttuk, mert ott voltunk, hogy arról szól a történet, hogyan lehetne a hatalmat, ami pénzt jelent mindenáron fenntartani. Majd láttuk a manipulációt, a hazudozást és azt, hogy a politikusok hogyan nézik hülyének a választóikat. Hogyan magyarázzák meg a komoly és nagyon jelentős pénzlenyúlásokat. Hogyan kezdenek el "jogászkodni". Sokat rágódtunk az olaj ügyekkel "hírbe hozott" jóhírű politikusokon, Joszip Tot és Kaya Ibrahim "fantomvállalkozásain", a csalás és pénzmosás technikáin, azokon a mondatokon, amiket jó hírű ügyvédek adnak a politikosok szájába. De a bűnözőkébe is. Mert hogy egy nyelvet beszélnek."

Kiki: Vérszag az esőben

"Tiltakozás? Tüntetés? Igen!
Anarchia? Nem!

A Parlamenti Demokrácia Híve Vagyok.
Nem mindenki az.

A FIDESZ saját kijelentései szerint nem az,
hiszen állítólag a mai napon nem mennek be a parlamentbe.
Ők sztrájkolnak, a mi pénzünkön.

A FIDESZ merevarcú 2-es számúja, soha, egyetlen szóval nem mondta ki: Álljatok meg! Menjetek haza!

AFIDESZ az anarchiát támogatja? A hataloméhség határtalan sztupiditásavezet ide. OVI hazarohant, hátha királyválasztás lesz. Addig valaholkushad, még csendben van. Ha lenne vér a pucájában kiállna, hogynyugtasson.

Remélem az ország lakói bölcsebbek a saját politikusaiknál:

Mindenki látta a csürhetámadást és remélem levonta a konzekvenciát." Tovább a blogba

olajos: Cinkos társadalom - Olaj és sár

"Holvannak már az olajosok? Ki börtönben, ki temetőben, a döntő többség mega fehér galléros világban. Ahogy egyik történész barátunk fogalmazott,a fekete pénzek szüntelen átáramlása a legális szférába, majd frissenmosottan vissza a sötét oldalra és annak "szürke eminenciatúrájába",olyan, évszázadok óta érezhető, szabályos pulzálást eredményez, amitakár a kapitalizmus szívverésének is nevezhetünk. Ebből a nézőpontból arendszerváltást követő zűrzavar aligha tekinthető meglepőnek. Ettőlfüggetlenül méltánytalanság lenne a kortársakon számon kérni, miért nemfigyeltek fel már az első szívdobbanásokra. És ha felfigyelnek, akkormi van? Kelet-Európában az állami tulajdont csak eladni, vagyszétosztani lehetett. Sőt, igazából szinte kizárólag a szétosztásjöhetett szóba, mert az előző rendszer természetéből adódóan nem nagyonakadtak tőkeerős hazai vásárlók, s minden a külföldieknek sem kellett.Nos, az osztogatás meg az idők kezdete óta melegágya a korrupciónak,mondhatni "ösztönzően hat" a bűnözésre.

Így jártunk. Desopánkodni kár. Mert ha vérben és olajban is, de az új burzsoáziamegszületett. Mutogathatunk rájuk ujjal, vagy gazsulálhatunk nekik,esetleg köphetünk, netán integethetünk suhanó autócsodáik láttán,miként szavazhatunk is rájuk a parlamenti választáson, vagy afféleUgocsa non coronat-os hévvel távol maradhatunk az urnáktól, mindez alighat zavarólag, s a legkevésbé sem változtat a tényeken." Tovább a blogba

(nolblog)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.