Helyszíni szemle

Mától péntekig Olaszországban gyűjt információkat az az UEFA-bizottság, amely a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság vendéglátói tisztére benyújtott pályázatokat vizsgálja. A testület - egyebek mellett - a bari, a firenzei, a milánói, a nápolyi, a palermói, a római, a torinói és az udinei stadiont keresi fel; a létesítmények többsége nem volt felújítva az 1990-es világbajnokság óta.

"Itália a közelmúltban olyan nagyszabású sporteseményeknek adott otthont, mint a torinói téli olimpia vagy a Mediterrán Játékok, és hamarosan mi rendezzük a vízilabda-vb-t is. A legnagyobb hajtóerőt jelentő rendezvény mégis a labdarúgó Eb" - nyilatkozta a vizit kapcsán Gianni Petrucci, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke.

Giovanna Melandri sportért felelős államtitkár az UEFA-delegációt azzal fogadta: "Ez a kandidálás rendkívül fontos, a kormány támogatja az Európa-bajnoki projektet."

A kontinenstorna megrendezéséért az olaszokon kívül - egyaránt közösen - Lengyelország és Ukrajna, továbbá Magyarország és Horvátország van versenyben. A grémium az előbbi két helyszínt a múlt héten tekintette meg, az utóbbi országokban - így hazánkban - vasárnaptól vizitál majd. Az UEFA december 8-án dönt a házigazdá(k)ról.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.