Gazsó Ferenc alkalmatlannak tartja a miniszterelnököt

A kiszivárgott felvételen elhangzottak szerint a kormány és a miniszterelnök tökéletes alkalmatlansági bizonyítványt állított ki magáról - jelentette ki tegnap Gazsó Ferenc, az MSZP társadalompolitikai tagozatának tiszteletbeli elnöke.

A szociológus szerint Gyurcsány Ferenc nem tekinti a demokrácia alapvető követelményének, hogy informálja a társadalmat arról, hogy milyen helyzetben van az ország, és milyen tervek készülnek a további átalakítására. Gazsó szerint, aki így gondolkodik, annak a hatalom megszerzése vagy megtartása minden egyéb megfontolást megelőz.

Gazsó utólagos belemagyarázásnak tartja, hogy a beszéd más politikai erőknek a hazudozásaira is vonatkozott volna. A szövegben az szerepel, hogy az elmúlt négy évben semmi olyat nem csinált a kormány, amivel a választóközönség előtt el lehetne számolni, sőt az utolsó másfél évben már nem is folyt kormányzás; csak azzal foglalkoztak, hogy elfedjék a problémákat a választók elől.

Máig sem derült ki, hogy az úgynevezett áldozatokért cserébe mit kaphat a magyar lakosság, érvelt Gazsó Ferenc. A miniszterelnök csak homályos általánosságokat mond. Gazsó szerint ez nem véletlenül van így: a neoliberális célok következetes megvalósításáról van szó, amelynek végső következménye az volna, hogy a társadalom minden szférájában piacosítanak mindent. Egy olyan rendszert akarnak elfogadtatni az emberekkel, amelyben a folytonos túlköltekezésre hivatkozva nemcsak időleges megszorításokat lehet csinálni, hanem egy ilyen társadalmat hosszú távra kialakítani, és rendszerként konzerválni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.