Dávid a Fideszt bírálja, a sztrádatendert dicséri

A kormánykoalíciónak van egy utcai és egy parlamenti ellenzéke, s azutóbbit az MDF jelenti - mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke nyíregyházi sajtótájékoztatóján. Szerinte "biztosan,felelősen csak a parlamentben lehet politizálni, s ott kell megvédeniaz embereket a koncepciótlan kormányprogrammal szemben".

Dávid kifejtette, hogy a kormányzó pártok és a Fidesz mellett a mai politika harmadik pólusa a Magyar Demokrata Fórum, amely egy "más erő, más alternatívával".

A tavaszi országgyűlési képviselő-választáson a két legnagyobb párt egymást túllicitálva, a realitásokat figyelmen kívül hagyva ígért mindent, s "ez a felelőtlen, egymásra licitáló politika teremtette meg a mai igen nehéz helyzetet" - mondta Dávid, aki szerint "csak józan párbeszéddel lehetne eredményt elérni".

A pártelnök szerint az MDF harmadik politikai erőként az igazi jobboldali értékeket kelti életre és képviseli következetesen, így a rendet, a felelősséget, a szabadságot és az igazmondás kötelezettségét tartja mindenekelőtt fontosnak.

"Ezek az értékek szinte kihaltak a mai politikai közéletből" - fűzte hozzá.

A politikus, a volt Orbán-kormány egykori igazságügy-minisztere szerint a tavaszi választási kampány után "csak az MDF maradt hiteles", hiszen a párt ma is ugyanazt mondja, és vállalni tudja az akkor meghirdetett Normális Magyarországért programját.

Dávid a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a demokrata fórum által hirdetett "Tiszta politizálást és közéletet" követelésnek lett eredménye: "bebizonyosodott, hogy Magyarországon is lehet 1,2 milliárd forint értékű autópálya-építési ajánlattal tendert nyerni".

Emlékeztetett arra, hogy a sztrádaépítés költsége 2 milliárdon felül, 3 milliárd közelében is járt kilométerenként 2006 előtt.

Megjegyezte: "az emlékezetes 70-30 százalékos "osztozkodási" kampánynak és a Büntető törvénykönyv módosításának lett eredménye, a tisztességtelen piacszerzésért kilátásba helyezett börtönbüntetés visszatartó erő a korrupció elleni harcban.

(forrás: MTI)

Dávid Ibolya
Dávid Ibolya
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.