MDF: növelni kell a tömegközlekedéssel utazók számát

A fővárosi autósforgalom csillapítását, a közösségi közlekedésben résztvevők számának növelését tűzte ki célul Katona Kálmán, az MDF főpolgármester-jelöltje, aki közlekedéssel kapcsolatos elképzeléseit ismertette.

Az MDF-es politikus az elkerülő utak kiépítésével párhuzamosan leszűkítené a belváros forgalmas útjait, ezzel csillapítva az átmenő forgalmat, valamint őrzött P+R parkolókat építtetne az elővárosi vasútállomásokon. Mint mondta, nem halasztható tovább a Margit híd és a Szabadság híd felújítása, valamint az Aquincumi híd építése.

Katona Kálmán szerint a Budapesti Közlekedési Szövetség járművein elektronikus jegyet kellene bevezetni, mert így elszámolhatóvá válna, hányan veszik igénybe a különböző társaságok szolgáltatásait.

Az MDF főpolgármester-jelöltjének elképzelései között szerepel a már meglévő buszsávok összekötése és az egész fővárosra kiterjedő parkolási program megvalósítása. Hangsúlyozta, hogy a bevételeket a parkolás fejlesztésére kellene fordítani.

Leszögezte, hogy szigorúbb ellenőrzéssel és büntetési díjak kiszabásával vissza kell adni a járdát a gyalogosoknak, mozgássérülteknek és a babakocsisoknak. Fontosnak nevezte, hogy az utakat csak az alapok megerősítése után újítsák fel, az utak fejlesztésére fordított keret öt százalékát pedig a kerékpárutak fejlesztésére fordítsák. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.