Eladja székházát az újságírószövetség

Egy reprezentatív szállodákat üzemeltető portugál érdekeltségű cégnekadja el a Magyar Sajtó Házát a Magyar Újságírók Országos Szövetségének(MÚOSZ) - erről írt alá szerződést Eötvös Pál elnök a szakmai szervezettájékoztatása szerint.

Közlésük szerint az újságíró-szövetség és az -akadémia a MÚOSZ Bajza utcai épületébe költözik, "a befolyó bevétel pedig a szervezet anyagi konszolidációját hivatott biztosítani".

Emlékeztettek arra: érvényes, de eredménytelen volt az ingatan értékesítésére kiírt pályázat, ám a határidő lejárta után érkezett egy vételi ajánlat, amelynek kapcsán a MÚOSZ illetékes testületei úgy döntöttek, felhatalmazzák az elnököt a tárgyalások folytatására és a szerződéskötésre.

Ismertetésük szerint a MÚOSZ számára azért kedvező a konstrukció, mert a vevő 2008 áprilisáig - ekkor jár le a házban működő étterem bérleti szerződése - a szövetség birtokában és használatában hagyja az épületet.

Ugyanakkor "a cég már 2006 végén jelentős összeget átutal, így a MÚOSZ-nak lehetősége nyílik a szomszédos, saját tulajdonú ingatlanának teljes felújítására".

A tervek szerint az Andrássy út 101. szám alatti székház hasznosításából befolyó bevétel - kiegészülve a balatonszéplaki üdülő vételárának felével - a MÚOSZ hosszú távú befektetése lenne, olyan pénzvagyon, ami lehetővé teszi a MÚOSZ anyagi helyzetének stabilizálását - írják.

"A befektetés nettó hozama és a tagdíjbevétel szilárdan és időhatár nélkül biztosítja a MÚOSZ működési hátterét. A pénzvagyon végleges befektetéséről a MÚOSZ illetékes testületei fognak dönteni" - áll a szervezet közleményében.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.