Újabb adag mindentudás

Kilencedik félévét kezdi jövő hétfőn a Mindentudás Egyeteme előadás-sorozat. Az újabb ciklus léte a vállalkozás mögött állók hatékony munkáját dicséri. Kérdés, meddig áll még a dicséret? - az idei tematikát és előadókat látva a sorozat kifáradásának jeleit érezni.

A Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Telekom 2002-ben útjára indított közös vállalkozása 2006 tavaszán is folytatta sikertörténetét - állítják a sorozat szervezői. Az eltelt négy év szerintük azt bizonyítja, hogy a programsorozat nem veszít lendületéből, a 8. szemeszterben történt helyszínváltozás, az új televíziós formátum tovább növelte a nézettséget, noha a műsor rosszabb idősávban szerepelt az MTV-ben. A legtöbben akkor választották a Mindentudás Egyeteme műsorát, amikor aktuális, a társadalom széles rétegeit érintő kérdések kerültek szóba - a villamos energia, a cukorbetegség.

A 9. szemeszter programját úgy állították össze, hogy az életünket át- meg átszövő tudomány sokszínűségét hangsúlyozzák - az előadók fele azonban tökéletesen ismeretlen a nagyközönség számára, ami persze nem jelenti azt, hogy ne művelnék magas szinten szakmájukat. Segítségükkel megérthetjük majd, miért nehéz egyszerre gazdaságos államot és jólétet biztosítani, megtudhatjuk, meddig adhat meleget a nap, vagy azt, hogy miért lehet igazán szeretni a számokat. A közönséget a kötetlenebb hangulatban zajló klubrendezvényekre is várják.

A tizedik szemeszterrel azonban talán be kellene fejezni a sorozatot. (Ö. Z.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.