MOB: írt az elnök, írt a tag

"Kész vagyok mindenkinek kezet nyújtani, az elmúlt hónapokban történteket elfelejteni" - írja a MOB-tagoknak címzett nyílt levelében Schmitt Pál elnök. (Amint arról lapunk is beszámolt, a pénteki rendkívüli közgyűlés 69 igennel és 69 nemmel - 3 tartózkodás mellett - elutasította az elöljáró visszahívására irányuló indítványt.) Schmitt szerint most már előre kell nézni és a legfontosabb feladatokkal foglalkozni; egyebek mellett az állami sportvezetéssel a lehető legjobb együttműködésre kell törekedni, folytatni kell a doppingellenes küzdelmet, a sportági szakszövetségekkel és egyesületekkel erősíteni kell a partneri kapcsolatokat.

"Ám ha bárki úgy érzi, nem tudja, nem kívánja elnöki tevékenységemet segíteni, nem óhajtja kivenni részét a közös erőfeszítésekből, kérem, jelezze, keressünk megoldást sportszerű keretek között" - írja a MOB-elnök.

Nos, Bartóki Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés szabad demokrata alelnöke úgy érzi, ezért aztán lemond MOB-tagságáról. Fejet hajt ugyan Schmitt sportolói múltja, korábbi diplomáciai tevékenysége előtt, ám szerinte jelenlegi erkölcsi és etikai összeférhetetlensége pártja és a legnagyobb magyar civil szervezet élén már károssá vált az olimpiai mozgalom számára. Közleményében hangsúlyozza: "Sokáig bíztam benne, hogy Schmitt Pál úriember módjára lezárja a fennálló problémát, de ma már ennek esélyét nem látom".

Bartóki egyébként más irányú elfoglaltsága miatt nem vett részt a rendkívüli közgyűlésen.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.