Kerékpártúra az erőszakmentes Európáért

Az erőszakmentes Európáért kezdett 3000 kilométeres kerékpártúrába egy egri vállalkozó, aki hétfő reggel rajtolt a XIII. kerületi Béke tértől, és a tervek szerint három hét múlva éri el a "békeút"  végcélját, Korfut.

Az idei békeút célja az, hogy amerre csak járunk, hirdessük: lehet békességben is élni, erőszak, gyűlölködés és háborúskodás  nélkül - mondta az MTI-nek Zelei József. Az egri kerékpáros néhány  vállalkozó barátja segítsége mellett saját költségéből finanszírozza  a közel 3000 kilométeres utat.

Ez már a harmadik kerékpáros demonstrációnk, tavaly egy  nyugat-európai körúton, londoni végállomással hirdettük azt, amit  idén Szlovénián, Szerbián, Horvátországon, Montenegrón, Albánián,  Olaszországon és a görögországi Korfun keresztül igyekszünk minél  több emberhez eljuttatni - mondta Zelei József.

A magyar kerékpárost a főváros XIII. kerületének  alpolgármestere, Borszéki Gyula búcsúztatta a Béke téri  polgármesteri hivatal elől, majd az öt évvel ezelőtti New York-i  terrortámadás emlékére az egri sportember 9 óra 11 perckor - egy  kísérő lakókocsi társaságában - indult útnak.

A demonstratív túra során - napi 100-250 kilométert teljesítő -  Zelei József egy "békekönyvbe" polgármesterek, diplomaták és  közéleti személyiségek aláírásait gyűjti, valamint egyiküknek egy "békezászlót" is ajándékoz majd.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.