Szili közös nemzetpolitikai minimumot sürget

Fontos, hogy elinduljon az érdemi közeledés a nemzetpolitikában a magyarországi pártok és a határon túli nemzetrészek képviselői között, meg kell találni a közös minimumot - mondta Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) éves csúcstalálkozóján pénteken a Parlamentben.

A házelnök nyitó beszédében úgy fogalmazott:"fontos küldetésemnek tartom személy szerint is, illetőleg a parlamentküldetésének, hogy újra elinduljon az érdemi közeledés anemzetpolitikában a magyarországi pártok, az itt jelenlévő frakciók éstermészetesen a határon túli nemzetrészek képviselői között".

Meg kell találnunk a közös minimumot, és idővel ennek a korlátait istágítanunk kell - tette hozzá. Mint kiemelte, a találkozó fő célja,megegyezni arról, milyen szerepet adjanak a fórumnak a magyar-magyarpárbeszédben, és milyen új lehetőségeket tud teremteni a fórum anemzetpolitika parlamenti dimenziója számára. Hangsúlyozta: a KMKF-renem a Máért helyett, hanem azt kiegészítően van szükség.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.