Vámpír, vér, hó, Budapest

Polanski, a világhírű filmrendező horror-mese történetének, az 1967-ben készült Vámpírok báljának musical változata, Bécs, Stuttgart, Hamburg, Varsó és a Broadway után most Budapestre érkezik.

A világszerte óriási sikerrel bemutatott musical rendezője, maga Roman Polanski, olyan művészekkel állította színpadra a produkciót, mint Michael Kunze, a legjelentősebb német dalszövegíró, Cornelius Baltus, aki jelenleg a Disney-féle Oroszlánkirály rezidens rendezője Hamburgban, Polanski társrendezőjeként az 1997-es legendás bécsi ősbemutató óta közreműködik a "Vámpírok bálja" (Tanz der Vampire) produkciókon, a varsói változat után, most a budapestit is rendezi.

Dannis Callahan koreográfus is Budapestre érkezett a legnagyobb titokban zajló szereplőválogatásra, amelyről csak annyit árultak el, hogy most már semmi kétségük afelől, hogy Magyarországon rengeteg tehetséges énekes van.

Kentaur már több, nagy sikerrel játszott musical díszlet - és jelmeztervezője, (West Side Story, Miss Saigon, Az operaház fantomja 2004-ben Gundel-díjat nyert a Madách Színházbeli előadás díszleteiért, Volt egyszer egy csapat, Poducerek) nem csak itthon, hanem a világ különböző részein.

A dalok magyar változatát Miklós Tibor készíti, aki az elmúlt harminc évben 18 Broadway és West End musical magyar szövegét írta. Gabor Rivo, a magyar származású, osztrák karmester, zeneszerző, zongorista először dolgozik magyar előadáson, a produkció zenei vezetőjeként. A zeneszerző Jim Steinman, a darabban hallható a Bonnie Tyler által híressé vált egyik toplistás dala, a Total Eclipse Of The Heart című is. A művészeti vezető Póka Balázs operaénekes. A koreográfus asszisztense Tihanyi Ákos, a szintén világhírű, táncos, énekes.

Simon Edit a producer, az első magyarországi musical ügynökség (PS Management) alapítója, 2 éve szervezi a Vámpírok bálja előadás, budapesti megvalósítását. Elmondta, hogy az alkotók szándéka, hogy a zenés színház világában egy új minőséget teremtsenek. Ehhez számos világhírű, tehetséges művészt sikerült megnyerni. A nem túl nagy, de a darab hangulatához leginkább illő Pesti Magyar Színházat választották, ami a premierig - ha már vámpíros történetről van szó - teljes vérfrissítésen fog átesni. Technikai újításokat terveznek, például az előadás kétnyelvű lesz, kiíró berendezés segítségével külföldiek is élvezhetik.

Az énekeseknek nem csak az lesz kihívás, hogy vámpírfogakban kell énekelniük, hanem az is, hogy az előadásokat "en suite" rendszerben játsszák, ami azt jelenti, hogy nyolc-kilenc előadás lesz egy héten és a néző a kilencediken is ugyanazt a minőséget akarja látni, hallani. Teljes jogot kapott a produkció, ami azt jelenti, hogy a látványelemeket, a koreográfiát speciálisan ehhez az előadáshoz tervezik.

A történet a 19. század végén játszódik, a helyszín az erdélyi, havas táj, a hóban egy kastély, amelyben vámpírok élnek. Felkutatásukra indít "expedíciót" Abronsius professzor és segédje Alfréd. "Vámpír, vér, hó" - e szavakkal vizionálta a Vámpírok bálja (The fearless Vampire Killers) című filmjét Polanski.

A sajtótájékoztatón stílusosan vörös bársonyszékeken ültünk és vörös színű száraz pezsgőt szolgáltak fel, szerencsére a hó még várat magára. A jegyek árusítása viszont a napokban kezdődik!

(nol)

Roman Polanski
Roman Polanski
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.