Rendőrkézen az egyik villamosrongáló

Egy graffitis csoport egykori tagja "dobta fel" azt a fiatalembert, aki a rendőrség szerint augusztus 26-ról 27-re virradóra maró festékkel megrongálta az egyik próbaúton lévő Combinót, hárommilliós kárt okozva ezzel.

A tanú azután jelentkezett a rendőrségen, hogy Demszky Gábor egymillió forint jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A főpolgármester a BRFK szerdai sajtótájékoztatóján közölte: az ígért jutalmat kifizetik. Ács Péter, a VIII. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője lapunknak elmondta: a Combinókra festett motívumok között a rendőrök felfigyeltek a PZA és a CHE betűjelekre, amelyek két rivális graffitis csoportot jelölnek. Ekkor jelentkezett egy fiatalember, aki azt állította, többeket ismer a két csoportból.

Szeptember 5-én egy időben négy helyszínen, összesen húsz rendőr tartott házkutatást. Egyebek mellett felkeresték annak a törökbálinti fiatalkorúnak az otthonát is, aki később beismerte, hogy ő festette le maró festékkel az egyik Combinót.

Kiderült az is, hogy a testvére korábban egy graffitis banda tagja volt, ezért szerette volna valamilyen maradandó alkotással követni a családi hagyományokat. Olyan felületen akart graffitis névjegyet elhelyezni, ahol előtte még senki más. Első akart lenni, ez lett volna élete fő műve. Később azonban - vallomása szerint - már megbánta tettét. A rendőrség folytatja a nyomozást a többi rongáló azonosítására.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.