Már csak tíz fertőzöttet ápolnak Szombathelyen

Tízre csökkent a kórházban kezelt, szalmonellával fertőzött betegek száma Szombathelyen - közölte az MTI érdeklődésére kedden az ÁNTSZ szombathelyi tiszti főorvosa.

Kozáry Judit elmondta: napról napra javul a kórházban kezelt betegek állapota, így egyre többen hazatérhetnek otthonukba. "Az eddig intenzív osztályon kezelt idős hölgy is átkerülhetett a fertőzőosztályra, s állapota kielégítő" - mondta.

Hozzáfűzte: a regisztrációjukban szereplő fertőzöttek száma az újabb adatok feldolgozása miatt 405-ről 417-
re emelkedett. Hangsúlyozta azonban, hogy ez nem jelent új megbetegedéseket, "a laboreredmények elkészülésének függvényében" csak a statisztikai esetszám emelkedéséről van szó.

Szombathelyen augusztus 20-án következett be tömeges méretű szalmonellafertőzés. Feltehetően egy cukrászüzem süteményei terjesztették el a betegséget. A fertőzés miatt négyen meghaltak és több mint százan kerültek kórházba.

A rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, amely jelenleg is tart. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.