Szita húszszázalékos béremelést ígér Kaposvárnak

Húszszázalékos béremelést ígér politikai hirdetésében Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje. "Városi támogatással 20 százalékkal növeljük a munkabéreket, mert a családokat és az egyedül élőket is megilleti a tisztességes megélhetés" - ez olvasható a Kaposvári Polgár és a Kapos Extra című lapban megjelent, Szita Károly fotójával hitelesített hirdetésben.

A somogyi megyeszékhelyen vihart kavart Szita Károly ígérete. Az Érdekes Újság című lapban Polyák József, az MSZP önkormányzati képviselője azt írja: a fenti mondatból az következik, hogy a város kiegészíti a munkabéreket. - A harmincezer kaposvári foglalkoztatott esetében - a járulékokat is figyelembe véve - egy évben 12,7 milliárd forint szükséges a beígért béremeléshez. A város éves költségvetése 20 milliárd forint körül alakul a címzett támogatásokat is figyelembe véve. Kaposvár folyamatosan hiánnyal küzd, a hiteleinek visszafizetéséhez újabb hiteleket kell felvennie - reagált a képviselő Szita Károly politikai hirdetésére.

Szerettük volna megkérdezni Kaposvár polgármesterét arról, mit takar a hirdetés. Újraválasztása esetén elképzelése milyen kört érintene, s miként teremtené elő a béremelés fedezetét. A polgármester mobiltelefonján azonban egy munkatársa jelentkezett, aki visszahívást ígért, ám tegnapi lapzártánkig nem jelentkezett.

Mátrai Márta, a Fidesz kaposvári, 1. számú választókerületének elnöke nem tud olyan elképzelésről, amely szerint mindenki egységesen 20 százalékos béremelést kapna városi támogatással Kaposváron, s a hirdetésről is munkatársunktól értesült. Elmondta: arról tud, hogy Szita Károly tervei között szerepel egy foglalkoztatást segítő alap létrehozása, amelyet 30 millió forintos tőkével indítanának 2007-ben. Ebből pályázati úton azok a kaposvári munkáltatók igényelhetnék vissza az önkormányzatnak befizetett járulékok egy részét, akik a következő négy évben az infláció feletti mértékben emelik az alkalmazottak bérét, illetve negyvenöt év felettieket vagy pályakezdőket foglalkoztatnak.

A Kapos Extrában megjelent hirdetés szövege - Szita Károly képével
A Kapos Extrában megjelent hirdetés szövege - Szita Károly képével
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.