2331 adaggal beállították a dödölle-készítés Guinness-rekordját

Nagykanizsán, az Erzsébet téren, a 3. Kanizsai Bor- és DödölleFesztiválon a Zala megyei népi étel, a dödölle készítéshez505 kg burgonyát, 160 kg lisztet, 100 kg hagymát és 60 kilogramm zsírthasználtak fel.

Az elkészült 2331 adaggal beállították adödölle-készítés Guinness-rekordját.

A rekord kísérlettelpárhuzamosan elkezdődik az amatőr és profi szakácsok főzőversenye: ahattagú zsűrit a Magyar Gasztronómiai Szövetség kérte fel.

A zalai borokon kívül Villányból, Egerből és a tokajihegyvidékről is érkeznek borászok. A fesztivált éjfélig tartó színesszórakoztató programok kísérik.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.