Könyv a megtalált Sikolyról

A norvég rendőrség megtalálta Edvard Munch két világhírű festményét,a "Sikoly"-t és a "Madonná"-t. Ezekről a képekről, a hajmeresztőmódon véghezvitt, de bizonyos szempontból mégis amatőr rablás részleteiről isolvashatnak a Scolar Kiadó hamarosan megjelenő új könyvében, az ELTŰNT MŰKINCSEK MÚZEUMA-ban.

A két kép becsültösszértéke több mint 100 millió dollár! Munch híres arról, hogy ugyanazt atémát többször feldolgozta: a "Sikoly"-nak létezik egy másik változata, melyet1994-ben már elloptak, de szerencsére szintén megkerült, s jelenleg az oslóiNemzeti Galéria tulajdonában van. A "Madonná"-nak további négy változatalétezik.

Ezekről a képekről, a hajmeresztőmódon véghezvitt, de bizonyos szempontból mégis amatőr rablás részleteiről isolvashatnak a Scolar Kiadó hamarosan megjelenő új könyvében, amely az ELTŰNT MŰKINCSEK MÚZEUMA címet viseli.A szerző, Simon Houpt áttekinti a műkincstolvajlás történetét, részletesenismerteti a leghíresebb rablások történetét, az ellopott műkincsekvisszaszerzésére tett erőfeszítéseket, s közli a leghíresebb, jelenleg mégeltűntnek számító műkincsek listáját is. Lebilincselő olvasmány, amelyegyszerre vezeti be az olvasót a művészetek és a bűnözés világába.

(scolar)

A szeptemberben megjelenõ könyv címlapja
A szeptemberben megjelenõ könyv címlapja
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.