Főpolgármesteri jutalom az augusztus 20-i viharban mentőknek

Jutalmakat adott át Demszky Gábor főpolgármester és Szolnoki Andreafőpolgármester-helyettes az augusztus 20-i vihar sérültjeinekellátásában résztvevő fővárosi kórházak dolgozóinak és a károkhelyreállítását végző tűzoltóknak Budapesten.

Budapest köszönettel tartozik önöknek, számít önökre - mondta a főpolgármester köszöntőjében. Felidézte: egymillió ember várta a tűzijátékot, amikor 120 kilométeres óránkénti sebességgel lecsapott a vihar. A fővárosi viharban háromezer fa kidőlt, öten meghaltak és mintegy 300 sérültet ápoltak összesen öt fővárosi kórházban.

A főpolgármester az egészségügyi dolgozók áldozatvállalása mellett kiemelte a tűzoltók munkáját is, akik - mint mondta - néhány nappal a műegyetemi tűz után ismét az élvonalban voltak a mentés során.

Megjegyezte: a vihar után végzett munka elismeréseként az öt érintett kórháznak összesen 14 millió forintot szavaztak meg, amit eljuttatnak az intézményeknek. A főpolgármester pedig saját keretéből ötmillió forintot különített el a jutalmazásra.
Szolnoki Andrea, az egészségügyi szakterületért felelős főpolgármester-helyettes is megköszönte az önzetlenül dolgozók munkáját és kiemelte "fantasztikus helytállásukat".

Azt gondolom, hogy - támogatva természetesen minden reformtervet -, azt, ami jól működik, azt nem szabad szétverni, és ez a fővárosi egészségügy kiválóan vizsgázott és jól működik - mondta, hozzátéve: ezt köszönik meg a jutalmakkal.

A 25 tűzoltó Demszky Gábortól és Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnoktól vette át jutalmát.

Az ünnepségen a Péterfy Sándor utcai kórház 48, a Szent János kórház 33, a Károly Sándor kórház 33, az Uzsoki utcai kórház 26 és a Madarász utcai Gyermekkórház és Rendelőintézet 16 egészségügyi dolgozója - orvosa, ápolója - vehetett át jutalmat Szolnoki Andreától és az intézmények vezetőitől.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.