Följelentik Botkát, ha nem jelent föl?

Újabb szegedi önkormányzati cégeknél fedezett fel törvénysértéseket - jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Csapó Balázs, a szegedi önkormányzat lakossági érdekvédelmi megbízottja.

Csapó felszólította Botka László polgármestert, hogy tegyen feljelentést az általa vélelmezett bűncselekmények miatt. Csapó korábban maga tett feljelentést az önkormányzati tulajdonú Testamentum Temetkezési Kft.-nél tapasztalt hiányosságok miatt. A Szegedi Városi Ügyészség első fokon elutasította a nyomozást, Csapó fellebbezésére és az iratok kiegészítése után azonban a Csongrád Megyei Főügyészség elrendelte azt. A lakossági képviselő - aki az elmúlt két évben köztisztviselői státusban, Botka László polgármester kinevezése alapján, annak személyes meghatalmazásával vizsgálódott összesen hét önkormányzati cégnél - ezúttal a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. és a Városkép Kft. gazdálkodásában talált törvénytelenségekre hívta fel a figyelmet, mondván: e cégeknél sikkasztás, csalás, hűtlen kezelés és számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanúja merül fel. Mivel a sajtótájékoztató előtt elterjedt, hogy Csapó feljelenti a polgármestert bűnpártolásért, meglepetésként érte az újságírókat, hogy ennek bejelentése elmaradt. Kérdésünkre, hogy erre miért nem került sor, Csapó Balázs azt válaszolta: lehetőséget ad a polgármesternek, hogy a neki átadott iratok alapján, hivatalból megtegye feljelentését.

A városvezetőség nevében Solymos László alpolgármester nem kívánt reagálni az elhangzottakra, hanem csak annyit mondott: Csapó Balázs a választási kampány időszakát a korábbi években is vádaskodásokra és följelentésekre használta fel.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.