Közelebb Egyiptomhoz

Szeptember 3. és 17. között a Dózsa Művelődési Házbanzajlanak az Egyiptomi Kulturális Hetekrendezvényei. A megnyitó estéjén az ingyenes gálaműsortkövetően egyiptomi ételkostoló is lesz.

A Dózsa Művelődési Ház kétévente rendez távoli, egzotikustájakat bemutató rendezvénysorozatot, melyet mindig gálával nyitnak meg.Indonézia és Afrika távoli tájai után idén a fáraók földjén érezhetjük magunkataz ősz kezdetén. Szeptember 3-án, a megnyitón az Egyiptomi Kultúrális Iroda vezetője, HisamMohamed Shafik professzor mond beszédet. Azután többek között egyiptomi hastáncshowban lehetmajd gyönyörködni, melyet Zahra és táncosai adnak elő.

A gála napján többkiállítást megnyitnak, köztük Kovács Hajnalka és Siklósi Attila Az énEgyiptomom című fotótárlatát. Egyiptomi kézművesek is bemutatkoznak vasárnapdélután, a gyerekek pedig játszóházban festhetnek textileket és fűzhetnekgyöngyöt. 16 órakor A szépség és az egészség az ókori Egyiptomban címmel aVámbéry Ármin szabadegyetem rektora, Dr. Pécsi Ágnes tart majd előadást.Valószínűleg tejben helyben nem lehet majd fürdeni, de az egyiptomi nőktitkaiba biztosan bepillantást kaphatnak az érdeklődök. A kiállítások területénigazi kairói bazári hangulatot teremtenek, lehet vásárolni majdajándéktárgyakat, hastáncos kellékeket, keleti fűszereket, bőrárukat,vizipipákat, papíruszokat is.

Szemeket feketével kihúzni és irány abudapesti Egyiptom!

(nol)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.