A Kerekes Band világzenei elismerése

Az egyik legtekintélyesebb nemzetközi zenei szaklap, a brit Songlines magazin beválogatta "a világ tíz legjobb lemeze" közé az egri Kerekes Band az idén megjelent Pimasz című albumát.

A Top of The World Album kategóriában a Songlines földrészekre osztva értékeli és pontozza az újonnan megjelent albumokat. A lap mellékletét képező válogatás-CD-re földrészenként csupán két-három előadó kerül, s ezek között hallható a Kerekes Band is. Világzenét játszó magyar zenekar most először részesült ebben az elismerésben. A magazin többek között azt írja az együttesről, hogy "fantasztikus zenei utazásra visznek el minket tradicionális hangszereikkel: a kobozzal, a háromhúros brácsával és - a virtuóz zenész, a zenekarvezető Fehér Zsombor kezében - a pásztorfurulyával". A cikk azzal zárul: "ez a banda az, amelyre feltétlenül le kell csapni".

Az 1995-ben alakult Kerekes Band magyar népzenén alapuló világzenét játszik. Az együttes foglalkozott autentikus gyimesi és moldvai népzenével, de mára több zenei stílust ötvöző, egyedi hangzást alakítottak ki, amelyet "ethno funknak" neveztek el. Ebben a stílusban van valami a dzsessz szabadságából, a rock dinamikájából, a funk és a drum' n' bass ritmusából, valamint a magyar népzene egyszerű szépségéből.

Az 1995-ben alakult együttes magyar népzenén alapuló világzenét játszik
Az 1995-ben alakult együttes magyar népzenén alapuló világzenét játszik
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.