Nem a tanár a hatéves szépségkirálynő gyilkosa

A DNS-vizsgálatok és a gyanúsított családjának tanúvallomásai alapján kizárható, hogy John Mark Karr tanár lenne a tíz éve megölt JonBenet Ramsey gyilkosa. A brutális bűncselekmény áldozatául esett hatéves szépségkirálynő ügye 1996 karácsonya óta foglalkoztatja az amerikai közvéleményt, s a rejtély továbbra is megoldatlan: Karr hiába állítja, hogy ő a gyilkos, az ügyészség kizárta ezt a lehetőséget.

A coloradói bíróság szabadlábra helyezte a 41 éves férfit, akit azonban gyakorlatilag azonnal ismét őrizetbe vettek, mert Kaliforniában gyermekpornográfia birtoklása és terjesztése miatt eljárás folyik ellene. Az ügyészség szerint már csak azért is indokolt volt Karr thaiföldi őrizetbe vétele és Amerikába szállítása, mert egy bangkoki iskolában szexuális érdeklődést mutatott a kislányok iránt. A DNS-vizsgálat nélkül azt sem lehetett kizárni, hogy tényleg köze volt a gyilkossághoz.

A gyanú azért terelődött a korábbi állásából is pedofília miatt elbocsátott férfira, mert éveken keresztül e-mailekkel és telefonokkal bombázta a JonBenet ügyének médiavisszhangját tanulmányozó coloradói egyetemi tanárt. Amikor már nyíltan állította, hogy ő volt a tettes, és a kislány méhrákban haldokló anyjával akart kapcsolatot teremteni, a professzor értesítette a rendőröket, akik a telefonok alapján azonosították és megtalálták Karrt.

Őrizetbe vétele után a tanár mindent készségesen beismert. Azt mondta, nemi kapcsolatba lépett a kislánnyal, akit közben véletlenül megfojtott. A részleteket illetően azonban a beszámolója nem felelt meg a helyszíni szemlén rögzített tényeknek, és a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy Karr csak a nagyon részletes sajtóbeszámolókban szereplő adatokkal volt tisztában. A helyszínen talált, váltságdíjat követelő levél sem tőle származik. Többek között az abban szereplő összeg keverte annak idején gyanúba a kislány szüleit, illetve bátyját: a 118 ezer dollár pont annyi, amennyit akkoriban JonBenet apja kapott egy öszszegben a munkahelyétől.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.