Magyar író a Berlini Nemzetközi Irodalmi Fesztiválon

Hatodik alkalommal rendezik meg Szeptember 5 és 16 között a Berlini Nemzetközi Irodalmi Fesztivált. A fő attrakciók közé tartozik a Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Irodalmi Fesztivál, ami a gyerekeknek, fiataloknak és szülőknek is színes programpalettát kínál. A világ minden tájáról érkező szerzők és illusztrátorok mutatják be regényeiket, elbeszéléseiket, költeményeiket és illusztrációikat.

A gyerekeket és fiatalokat esti rendezvényekkel csábítják a könyvek világába. A szervezők törekednek arra, hogy aktivitást igénylő feladatokon keresztül szélesítsék a fiatalok látókörét, ezáltal változtatva érzelmi-, szociokulturális-, művészi felfogásukon.

Az idei vedégek névsorában olyanok szerepelnek, mint a norvégiai besztszelleríró Jostein Gaarder, aki idén új novelláját mutatja be, az elismert Hans-Christian-Andersen-Díjas Aidan Chambers, és a Clarice Bean brit alkotója és illusztrátora, Lauren Child. Szintén meghívott a világszerte ünnepelt gyermek- és ifjúsági író Hermann Schulz, a fiatal fantasy-író, Laura Gallego Garcia, a nagy olasz illusztrátor Roberto Innocenti, és Edward van de Vendel is, akik prózája és lírája nemcsak a gyerekeket és fiatalokat varázsolja el, hanem minden korosztályt megborzongat. Mindemellett találkozhatunk a pszichoterapeuta és ifjúsági író E. R. Frankkal, és a sokoldalú francia írónővel, Valérie Dayre-rel, akit jelöltek a német Jugendliteraturpreis-ra is.

Természetesen a fesztivál néhány különleges írót és illusztrátort is bemutat, akiket nemrég fedeztek fel és fordítottak le a német közönség számára, így vendége Vesna Aleksic, Szerbiából, Ricardo Azevedo, Brazíliából, Lilian Brøgger, Dániából, Cao Wenxuan, Kínából, François Gravel, Kanadából.

Az esemény csúcspontja a rendezvény szekció, amely során „Világirodalom”, „Kaleidoszkóp”, és „Frankofon Irodalom” témákban olvasnak fel jeles írók és költők a fiataloknak: Peter Stephan Jungk, Claire Keegan, Joan Lingard, Aminata Sow Fall, Manil Suri, Jean-Luc Raharimanana és Vörös István.(nol.hu)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.