Kinek kell a székely kisbalta?

A Fidesz számára nincs politikai zsinórmérték a választási együttműködés terén - ez derült ki fideszes vezető politikusok nyilatkozataiból. Így azon sem gondolkodtak el, hogy felülvizsgálják az együttműködést helyi szinten a MIÉP-pel. Azok után sem, hogy Csurka István forradalmat hirdetett lapja hasábjain, augusztus 20-án pedig egy székely kisbaltával a kezében szónokolt.

 

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere elhatárolódott a MIÉP-től és a Jobbiktól. Ugyanakkor Budapesten, Óbudán és a XI. kerületben is támogatja a fideszes jelöltet a MIÉP. A Fidesz pedig egy másik körzetben a MIÉP jelöltje, Fenyvessy Zoltán mögött sorakozik fel.

A Fidesznek semmilyen együttműködési megállapodása nincs Csurka Istvánnal, a MIÉP maga dönti el, hogy kit támogat - közölte lapunkkal Varga Mihály, a Fidesz kampányának politikai irányítója, majd megjegyezte: érdeklődéssel várja, hogy az MSZP és az SZDSZ mikor határolódik el a budaörsi politikusaiktól, ott ugyanis a MIÉP-pel közös koalícióban irányítják a települést.

Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke arra emlékeztetett, hogy vele szemben a XII. kerületben a MIÉP állított saját jelöltet. Szerinte az országos politika Csurka szintje, aki minél radikálisabb, úgy fogy a támogatása. Ez nem zárja ki, hogy helyben ne tudnának együtt dolgozni az egymást jól ismerő emberek. (Cs. I.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.