Megtalálták az újszülöttjét sorsára hagyó lányt

Az orvos szakértői vizsgálatok alapján bebizonyosodott, hogy egy 16 éves tanulólány az anyja annak az újszülött csecsemőnek, akit csütörtökön a győri vidéki buszpályaudvar nyilvános vécéjében sorsára hagytak - közölték a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Bánhalmi Zsolt ezredes, bűnügyi osztályvezető elmondta: a lány, hasmenésre hivatkozva kéredzkedett be a mellékhelyiségbe. Miután távozott, a WC üzemeltetője halk, nyöszörgő hangra figyelt fel.. Egy műanyag szemetesben, WC papírral betömött szájú újszülöttre bukkant. A mentősök az utolsó pillanatban érkeztek, mert az újszülött már a fulladás és a kihűlés határán volt. Testhőmérséklete 31 Celsius fok alá süllyedt.

Eközben a rendőrök a vécés nénivel körbe járták a pályaudvart, és az egyik peronon a hölgy felismerte a lányt. A rendőrök igazoltatták a véres a ruházatú fiatalt. A 16 éves Zala megyei V. Júliát a kórház nőgyógyászatára szállították, ahol kisebb műtétet kellett végrehajtani rajta. A fiú csecsemő 2000 grammal, kilenc hónapra, egészségesen született. Bánhalmi Zsolt közölte: a lányt őrizetbe vették, jelenleg a kórházban vigyáznak rá a rendőrök. Jelenleg emberölési kísérlettel gyanúsítják. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.