Nehezen mérhető a köz szolgálata

Ami elképzelhető, az a teljesítményelvű díjazás valamilyen formájának bevezetése, valamint a közszolgálati jogviszonyok bizonyos mértékű módosítása.

A lapunkban tegnap ismertetett munkaanyagban szereplő változásokról azonban szó sem lehet - mondta lapunknak Szabó Endre. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) ügyvezető elnöke szerint nem lehet felrúgni a közszférára jellemző, a bérrendszerben is megjelenő életpályamodellt. A versenyszféra és a közszféra bérgazdálkodási módszereit nem lehet ilyen mértékben közelíteni - tette hozzá Szabó. Ennek részben az az oka, hogy a versenyszektorban számos tevékenységnél megoldható az egyéni teljesítmény korrekt és összehasonlítható mérése, míg a közszolgálatban a munkakörök többsége erre nem ad lehetőséget. Németországban például azt találták, hogy a közszolgálatban a tevékenységek 20 százaléka mérhető az egyén szintjén, a többi esetben egy-egy csoport vagy szervezet, esetleg feladatok teljesítésének hatékonyságát mérhetik fel - például hogy egy hatóság határozatainak hány százalékát támadják meg bíróságon, s a testület ebből mennyit erősít meg.

Szabó hozzátette, hogy a teljesítmények egyéni elismerésére a mai bérrendszer is lehetőséget ad: a kötelező illetményemelés mértékétől mínusz 20, plusz 30 százalékkal lehet eltérni, ám jellemzően pénzszűke miatt nem élnek evvel. Évente kötelező teljesítménymérés és -értékelés a köztisztviselők esetében létezik - anyagi okokból jellemzően komolyabb következmények nélkül -, de a közoktatásban is alkalmaznak ilyet. Olyan teljesítménymérő és -értékelő szisztéma azonban nem létezik, amely a bérdifferenciálás alapját képezhetné.

A tizenharmadik havi bér, a nyelv- és a gépkocsivezetői pótlék megszüntetésével kapcsolatban pedig a jogbiztonságot érintő alkotmányossági aggályokról beszélt a SZEF elnöke. Azon túl, hogy ezen juttatások felszámolásához semmi szín alatt és semmilyen hatálylyal nem járulnak hozzá a szakszervezetek.

A munkaanyaggal Kiss Péter munkaügyi miniszter sem ért egyet. Kijelentette: nincs kormánydöntés a 13. havi illetmény általános jellegének megszüntetéséről. A szakszervezetekkel szeptember közepétől tárgyalnak a közszféra jövő évi bérviszonyairól - a bérek befagyasztását a szakszervezeti elnök visszautasította.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.