Volt előrejelzés!

Érdeklődéssel olvastam Féderer Ágnes vezércikkét (Ködösítés, augusztus 22.).

Csatlakozom a szerzőhöz, hogy sok forrásból, sok helyen születtek jelzések arról, hogy 20-án este, a tűzijátékok idején veszélyes vihar várható. Én az m1 Nap-kelte műsorában, Pártai Lucia szájából hallottam, hogy a tűzijátékok idejére erőteljes "égi tűzijáték", villámok és vihar várható. Vélhetően minden szakember és a témában érintett politikusok is tájékozottak voltak (lehettek) e témában. Féderer Ágnes cikkében van egy bekezdés, amely rávilágít, hogy itt mi lehetett a háttérben.

Idézem: "Utólag persze könnyű okosnak lenni. Még az is megeshet, hogy ha akadtak volna cselekvőképes szereplői az ünneplő sokaságnak, nem hitt volna nekik senki. Ünneprontók, legyintettek volna talán rájuk."

Nagyon jól ismerjük ezt a helyzetet az elmúlt két-három év politikai, gazdasági gyakorlatából is. Ha valaki, pláne ha az ellenzék, figyelmeztetést fogalmazott meg valamilyen veszélyesnek tűnő döntésnél, azonnal megkapta a minősítést, a bélyeget: riogatás! A kormányzat, a főpolgármesteri hivatal ezt a gyakorlatot követte most is. Az sem zavarta őket (úgy tűnik!), ha súlyos következményei lesznek az elhallgatásnak! "Panem et circenses!" Hadd mulasson a nép!

Most baj van, természetesen (a felelősök) mindenki mossa a kezét! Ezért értek egyet Féderer Ágnessel, itt pofátlan ködösítés zajlik! Látjuk, hova jutott az ország az elhallgatások, félrevezetések miatt gazdasági, politikai téren. Most azt is láttuk, hogy mennyire nem érdekli a mostani vezetői garnitúrát a tömeg, az emberek!

Persze ők nyomort, társadalmi visszaesést sem akarnak! Halálesetet, káoszt sem akartak! Az csak úgy bekövetkezett!

Itt tartunk evvel a garnitúrával!

Kóczián László

Budapest

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.