Az ORTT a vasárnapi vihar híreit fogja elemezni

Jövő héten áttekinti a médiahatóság, hogy feladataiknak megfelelően tájékoztattak-e az augusztus 20-i tragédiáról egyes adók - tájékoztatta a saját kezdeményezésére meghozott döntésről az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a Fidesz által delegált tagja szerdán az MTI-t.

Szalai Annamária azt kezdeményezte, hogy azt vizsgálják, mennyire felelt meg az időszerű, pontos, rendszeres és átfogó - különösen pedig az első elvárásnak megfelelő - tájékoztatásnak a Magyar Televízió múlt vasárnap esti műsorszolgáltatása; a testület végül úgy döntött, hogy foglalkozzanak ezzel a Duna Televízió, a Magyar Rádió, valamint az RTL Klub és a TV2 esetében is.

"Az én véleményem szerint nem tett eleget az informálással kapcsolatos feladatainak a Magyar Televízió" - nyilatkozta indítványával kapcsolatban a testületi tag. Szalai Annamária úgy nyilatkozott, a médiahatóság monitoring részlege a jövő hétre készíti el az ügyben az előterjesztését, amelynek alapján arról határoz majd az ORTT, induljon-e hatósági vizsgálat a témában.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.