SZEMezz!

A 2. SZEMezz – Szentély EgyetemistaMűvészeknek– Fesztiválon a legelismertebb cseh, lengyel, szlovák ésmagyar művészeti egyetemektől érkezett rövidfilmek és animációk közülválogattak a szervezők. Sark Kert, augusztus 25. 21.30

A filmek a Pacsai művésztelepen készültek, amiket a művészek az egy hetes alkotótáboralatt hoztak létre. A legtöbben már készforgatókönyvekkel vagy jó improvizatív képességgel érkeztek, hiszen amegvalósításra a rendelkezésre álló idő szűkös volt.

Az elmúltévekben a táborban elkészült filmek legjobbjai rendszeresen külföldi éshazai fesztiválokon szerepelnek, így kerültek idén a 2. SZEMezzFesztivál kisfilmjei közé is.

A nyitóesten a rövidfilmek bemutatása után aSzellemkép Szabadiskola egyik tanára, Telek Balázs “Caputde Batery” nevű formációjával rendhagyó előadást mutat be. Az előadás a mozgókép előtti korszakokra reflektálegy roppant egyszerű, de mindig nagyon látványos természeti jelenségmodellezésével. Az előadást keleti hangszerekkel, kürttel, szaxofonnal és Cabir el Gabi hastáncosnő vetített mozdulataival kísérik.

A fesztivál minden programja ingyenes.

(nol.hu)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.